Ervaringen van onze klanten - Vintage - Happy Little Camper

Vintage

Terug

4 dagen ontdekkingstocht Zuid-Frankrijk met VW Camper-bus

Nadat we al vaak tijdens vakanties in Zuid-Europa bewonderend naar VW Busjes hadden gekeken, begon het bij ons ook te kriebelen dat nu eens zelf te ervaren. We zijn geen ervaren kampeerders (alleen mijn vrouw wel) en we wilden relaxed toeren samen met onze twee kinderen. Hiervoor werden we op onze wenken bediend bij Vintageroadtrips. We ontdekten de mogelijkheid tot het huren van een VW Camper busje nabij Aix-en-Provence en besloten voor begin April te reserveren tijdens de Paasvakantie van de kinderen.

Maandag 2 april was het zover, vanuit Parijs arriveerden we met de TGV en de taxi stond al klaar om ons naar het busje te brengen. Er was een mooi wit busje met automatische versnelling beschikbaar en na een korte uitleg en het inpakken van onze spullen kon het avontuur beginnen.

Eerste etappe richting Cassis, over kleine binneweggetjes, waar we onderweg een mooie picknick plaats vonden en lekker verlaten van de wereld konden ontspannen. Het rijden met het VW Busje is heel relaxed en er valt heel aardig mee te sturen op de kleine bochtige weggetjes. Aan het eind van de middag bereikten we Cassis waar we het busje als camper echt konden uitproberen. Dakje uitgeklapt, slaapplaatsen klaar gemaakt en onze eerste maaltijd aan het knusse tafeltje smaakte best! De kinderen genoten van het avontuurlijke karakter en vroegen of we voortaan vaker met zo'n busje op vakantie konden. De slaapplaatsen bleken voldoende ruim en de hele inrichting in het busje is enorm praktisch; we zaten elkaar zelden in de weg.

De volgende dag toerden we richting St. Tropez, langs de kust en verder langs de wijn-en olijfranken. Om beurten reden of navigeerden we en we maakten een mooie tussenstop voorbij Toulon langs het strand voor een picknick.

De volgende dagen was het weer ons minder goed gezind, maar het busje weerde zich dapper en we hebben het geen moment koud gehad. Via Nice reden we vervolgens landinwaarts naar Grasse en toen was het al weer vrijdag, de dag dat we weer afscheid moesten nemen.

De laatste kilometers over de snelweg waren ook geen probleem voor het busje en we konden keurig meekomen met het vrachtverkeer.

Al met al een geweldig leuke ervaring die smaakt naar meer!

Fam. Jutte

Luxemburg