Ervaringen van onze klanten - Vintage - Happy Little Camper

Vintage

Terug

Hit the road again!

Hit the road again! Sarah Bauwens en Rien Tilstra huurden een oud Volkswagen Campertje voor hun vakantie in het Zuid Westen van Amerika. Wat een fantastische road trip!

Van de verhuurder van de Vintage Volkswagen busjes krijgen wij een mooi opgeknapte donkerrode Westfalia uit 1978. We krijgen twee slaapzakken, campingstoeltjes, een koelbox en een BBQ. Na de uitleg vertrekken we, de brede snelwegen van 'LA' op. De komende twee weken is 'Albie' van ons. We weten nog niet waar we vanavond kamperen, maar met ons campinggidsje in ons hand komt dat zeker goed.

Kamperen

Wie met een campertje op stap gaat moet van kamperen houden. Want eerlijk is eerlijk, het is wat behelpen. Maar juist de kleine ruimte maakt het gezellig en romantisch. Iedere avond zitten we bij ons kampvuur te genieten van heerlijke Californische wijn. We koken onze maaltijden op de barbecue of op het tweepits gastelletje en slapen onder het hefdak. Er zijn genoeg campings in Amerika, maar wild kamperen is toch het leukst.

Op een avond zijn we gewoon een klein weggetje in gereden. Daar stonden we dan, in de woestijn van Arizona, onder een waanzinnige sterrenhemel in een doodse stilte. Vooral die stilte was ongelofelijk. We hoorden helemaal niets. Geen krekels, geen wind, geen auto's. Niets.

Groots op z'n klein

Waar alles in Amerika groter is, is zo'n klein campertje een fantastisch contrast. De afstanden zijn immens, net als verpakkingen in de supermarkt, andere auto's en sommige mensen. We hebben dagen gereden, maar we hebben ons in dit land geen moment verveeld. Voor iedereen die nog nooit in Amerika is geweest: het lijkt net alsof we in een Amerikaanse film terecht zijn gekomen. We toeren met 90 km/h over 'Route 66' en andere prachtige wegen. We stoppen onderweg op een mooie plek om te picknicken of gewoon voor een mooie foto. Deze manier van reizen is groots op z'n klein.

Motels & RV's

Behalve de mogelijkheid van het huren van het Volkswagen campertje hadden wij voor vertrek twee alternatieven. We konden een RV huren. Een RV is een 'recreational vehical'. Dit is een plastic doos die zo groot kan zijn als een forse touringcar. Van alle gemakken voorzien, dat wel. Maar gezellig? De andere mogelijkheid was een gewone huurauto en overnachten in motels. In Amerika zijn ongeveer net zoveel motels als fastfood restaurants. Ze voorzien je in je directe behoefte, maar als je naar buiten stapt ben je blij dat je er weg bent. Met ons campertje hebben wij ons bed altijd bij ons en rijden wij alle motels met een glimlach voorbij.

Fantastische Road Trip

Onze route ging over de Sierra Nevada, door Death Valley, langs de Grand Canyon en terug door de woestijn van Arizona naar Los Angeles. Een hoogtepunt was de route van mytisch Sedona naar Western Prescott. In het mooie heuvelachtige landschap stopten we bij een oude goudmijn. Hier woont Lee, een man die het mijnwerkersdorp in leven houdt net zoals bij de sluiting in de jaren '30. Net als met vele andere Amerikanen die we onderweg met de camper zijn tegen gekomen, hadden we met Lee meteen een klik vanwege ons origineel vervoer.

Las Vegas

Bij het binnenrijden van Las Vegas zagen we hem al staan, een lachwekkend en weerzinwekkend ogende gitzwarte piramide, ongeveer zo groot als een echte Egyptische. We besluiten dat dit het hotel voor ons moet worden. Voor één nacht even iets meer comfort. Veel budget om te vergokken hebben we niet, maar we stellen ons voor dat als we winnen, we met al het geld op bed ploffen. Dus ik rij het campertje voor het gigantische hotel. 'Nice car brother' zegt de man in pak die ons campertje gaat parkeren en ik geef de sleutels af...