Ervaringen van onze klanten - Vintage - Happy Little Camper

Vintage

Terug

Mooi VW campertje in de Provence!

Ons avontuur met het camperbusje was in de eerste week van mei. Mijn dochter en ik vertrekken s’ochtends vroeg met de auto uit Nederland voor de tocht naar Aix en Provence. Eind van de dag, vlakvoor Lyon zoeken we een camping. Die vinden we en wel een hele mooie, in het plaatsje Anse langs de autoroute. Het is meteen prachtig weer en na een duik in het zwembad van de camping vervolgen we onze weg de volgende ochtend.

Dan staat daar de VW camper, ojee, de eerste kilometers zijn zeker spannend als je nog nooit een busje hebt gereden…! Gelukkig gaat het allemaal goed, we rijden heel rustig. We eten onderweg en klappen later het dak uit in de omgeving van Aix om te gaan slapen voor de eerste nacht. Wat een knus huisje, het staat meteen en we verkennen de camping. De volgende dag trekken we verder.

We hebben geen route gepland van te voren en krijgen overal leuke tips. Het weer is zo warm en mooi dat we perse een camping met zwembad en bos willen. Die vinden we in Peynier (camping Le Devancon), niet zo ver weg. Het zwembad blijkt nog niet in gebruik zo vroeg in het jaar, maar de bossen zijn prachtig. Zodra we uitgewandeld zijn, rijden we naar de volgende bestemming, het plaatsje Meounes richting zee. Het zwembad (wel koud …) van de camping, het oude gezellige dorpje en wandelpaden houdt ons daar een paar dagen bezig. Na ook een bezoek aan zee is de week al weer snel voorbij en tuffen we rustig terug naar Aix. Het campertje was zo gezellig en makkelijk en in mei was het overal heerlijk rustig, de mooiste plekjes op de campings waren vrij. We gaan zeker terug om de Provence verder te ontdekken.

Alice en Marlou